Въоръженото крило на Хамас, Бригадите Ал Касам, в петък освободи по

...
Въоръженото крило на Хамас, Бригадите Ал Касам, в петък освободи по
Коментари Харесай

Хамас освободи двама американски заложници

Въоръженото крило на " Хамас ", Бригадите " Ал Касам ", в петък  освободи по филантропични аргументи в отговор на посредническите старания на Катар. Te са майка и щерка. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира представителя Абу Убайда.

Абу Убайда съобщи, че са освободили жителите " по филантропични аргументи и с цел да потвърдят на американския народ и света, че изказванията, направени от президента Джо Байдън и неговата фашистка администрация, са погрешни и неоснователни ".
 Байдън:
Байдън: " Хамас " и Путин споделят идентични планове - заличаването

В тирада президентът настоя, че триумфът в Израел и Украйна е значим и за Съединени американски щати

" Хамас " твърди, че има 200 заложници и че още 50 са арестувани от други въоръжени групи в анклава. Повече от 20 заложници били убити от израелските въздушни удари, само че не се дават други детайлности.

Според известието на израелската войска, измежду заложниците има минимум 13 деца , както и най-малко осем души над 60 години, както и двама души, които са над 80-годишни.

По-рано в петък беше обявено, че групировката е предложила да освободи някои заложници в подмяна на преустановяване на огъня, само че израелската страна към момента не се е съгласила с предлагането. 

" Хамас " и Путин съставляват разнообразни закани, само че споделят това общо: и двамата желаят изцяло да унищожат една прилежаща народна власт ", сподели Байдън в тирада късно в четвъртък.

За Байдън, триумфът на Израел и Украйн а е " жизненоважен " за сигурността на Съединените щати, а американското водачество е това, което държи света дружно. " Американските съюзи са това, което ни държи в сигурност ", сподели Байдън.

В четвъртък стана ясно, че Байдън възнамерява да изиска към 100 милиарда $ в спомагателен пакет за национална сигурност тази седмица, в това число 40 милиарда $ помощ за Израел, Тайван и за южната граница на Съединени американски щати и към 60 милиарда $ помощ за Украйна.

Самият Байдън сподели тази седмица, че възнамерява да изиска от депутатите да одобрят " невиждан пакет за поддръжка за защитата на Израел ".
 Байдън: Хуманитарната помощ влиза в Газа в петък
Байдън: Хуманитарната помощ влиза в Газа в петък

Постигната е сделка с Египет

Искането за помощ за Израел , с цел да покаже на съдружника на Съединени американски щати своята решителна поддръжка. Двама чиновници споделиха на Си Ен Ен, че Байдън не е желал да завърши решение за това каква сума да изиска за Израел, до момента в който не се срещне персонално с премиера Бенямин Нетаняху и неговия боен кабинет и да получи подробна визия за потребностите на защитата на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР